tirsdag den 16. december 2014

Julehygge på 3 sal.

Julen nærmer sig med heftige skridt og det varer ikke længe før julefreden sænker sig over den lille lejlighed og vi alle drager afsted for at holde jul.
Det begynder derfor også at blive svære og svære at finde tid til fællesspisning, men i aften lykkedes det os at finde til til at holde en lille julemiddag i lejligheden.

Det blev til en fin middag med et vedforsynet bord, julelys og masser af hygge.

Jeg havde havet en appelsinsalalt med granatæbler og stegt mine første andebrystter. Og det lykkedes faktisk ganske udmærket, hvis jeg altså selv skal sige det. :-)

Derudover lavet jeg en æblechutney med rosiner, ingefær og chili.

Det var ganske nemt at lave en lækker chutney der passer godt til anden.

Æblechutney med rosiner, ingefær og chili:
4 æbler
10 g smør
1 tsk fintrevet frisk ingefær
1 finthakket rød chilipeber
50 g lyse rosiner
2 spsk eddike - fx æble- eller hindbæreddike
50 g muscovadosukker

Æblechutney med rosiner, ingefær og chili:

Skær æblerne i både. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg æblerne ved jævn varme sammen med ingefær, chili og rosiner. Tilsæt eddike og lad det fordampe. Vend dernæst muscovado sukker i chutneyen og lad det smelte. Tag panden af varmen. 

Uhm, det blev en festelig ret med karmaiserede bagte rodfrugter, andebryst, appelsinsalat, Æblechutney med rosiner, ingefær og chili, og en masse brun sovs.

Det var bare en super hyggelig aften.

Til dessert fik vi hjemmelavet risalamande med en masse kirsebærsovs. Godt at man kan holde en mini jul op til flere gange i løbet af december.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar