mandag den 22. december 2014

Fyns brunsviger

I dag var det sidste arbejdsdag inden juleferien begynder i morgen, så der skulle hygges lidt ekstra på arbejdet i dag. Derfor bagte jeg en fynsk brunsviger, efter "bestilling" af en af kollegaerne, til dagens eftermiddagskaffen.



Fyns brunsviger i bradepande:

3 dl. kernemælk
25 g. gær
45 g. sukker
45 g. smør
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
450 g. hvedemel

Remonce:
150 g. blødt smør
200 g. farin
2 spsk. Sirup

Smelt smørret og rør kærnemælken i. Varm op igen til den er ”lillefingervarm” og rør gæren ud heri, tilsæt salt, sukker og kardemomme og ælt melet i. dejen skal hæve i ca. 30 time. 



Rør remoncen sammen. 


Dejen rulles ud i en ovnbradepande, tryk fordybninger med enden af en gaffel og smør remoncen på. lad den hæve yderligere 30 min. 

Bages ved 200 g. i 15-20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar